O nama

  • Plesnascena.hr nastala je na temeljima plesne rubrike KULISA.eu. Otvorena je 23. lipnja 2010., dok je KULISA.eu pokrenuta 9. svibnja 2008. godine.

    Plesnascena.hr objavljuje izvorne autorske tekstove – kritičke osvrte na predstave iz područja baleta i suvremenog plesa. Redovito objavljujemo i intervjue s uglednim hrvatskim i gostujućim plesnim umjetnicima, kao i stručne recenzije knjiga, časopisa i video zapisa iz područja baleta i suvremenog plesa. Posebnu pažnju posvećujemo i plesnim festivalima i gostovanjima, a objavljujemo i najave i vijesti o važnijim događanjima vezanim uz plesno kazalište. 
    Naša tražilica i navigacija po rubrikama omogućuju brz pristup u preglednu i pristupačnu bazu kritika svih relevantnih predstava iz područja baleta i suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj od 2008. do danas. 

    Plesnascena.hr je jedna od četiri stranice kćeri KULISA.eu, koju je utemeljila skupina umjetničkih kritičara (plesnih, glazbenih, kazališnih i filmskih) okupljenih u udrugu Kulturni klub s ciljem stvaranja izdanja koje će temeljitije, potpunije, ažurnije i vizualno bogatije od tiskanih novina pridonijeti praćenju i kritičkoj valorizaciji plesne, glazbene, kazališne i filmske umjetnosti u Hrvatskoj. 

    Smatramo da upravo plesna web stranica svojim neograničenim prostorom za tekstove i fotografije, sveopćom dostupnošću za sve korisnike interneta, svakodnevnom ažurnošću i jedinstvenom umreženom strukturom može najbolje odgovoriti potrebama današnjih ljubitelja plesa.